Workshop Teamontwikkeling – ‘Informatie-analyse systeem-in-beweging’

Mijn achtergrond in de ICT wereld verklaart een hoop aan de keuze van de titel voor deze workshop. Informatie-analyse is een belangrijke stap in het ontwikkelen en inrichten van bedrijfssoftware. Samen met diverse stakeholders wordt bekeken welke informatie nodig is om in de behoefte van de gebruikers te voorzien.

De term informatie-analyse vind ik daarom ook heel toepasselijk op het ontwikkelen en inrichten van teams en staat in deze context voor het betrekken van informatie uit het systeem, waar we met heel ons hebben en houden onderdeel van zijn, ten behoeve van een prettige samenwerking binnen een team.

Het lichaam heeft veel informatie in zich over wat we ergens van vinden, hoe iets voor ons voelt, wat we van iets vinden, hoe iets zich verhoud tot onze normen, of je getriggerd bent door een gebeurtenis, om maar eens wat te noemen. Kortom hele belangrijke informatie die we vaak niet via onze mond of ons hoofd (kunnen) uiten, vaak omdat we ons er niet van bewust zijn. Zonder die informatie lopen we kennis, begrip en wijsheid mis en dat is zonde als je op weg bent naar een betere samenwerking en groei als team. De ‘informatie-analyse systeem-in-beweging’ is een resultaatgerichte werkvorm die bijdraagt aan een efficiënte samenwerking.

Klik hier voor de ins-en-outs van de workshop.